Στρώμα

5 Σημάδια που Δείχνουν ότι Έχει Έρθει η Ώρα να Αλλάξετε Στρώμα

partial view of woman touching orthopedic mattress       utc

Όπως ήδη γνωρίζουμε, ο ύπνος υπήρξε ανέκαθεν ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους του ανθρώπου στην αναζωογόνηση του οργανισμού, στην διατήρηση της καλής υγείας, αλλά και της ομορφιάς. Είναι δεδομένο λοιπόν, πως η καλή ποιότητα ύπνου πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη για όλους μας. Παρόλα αυτά, ένα μεγάλο ποσοστό ενηλίκων αντιμετωπίζει προβλήματα όπως η αϋπνία ή ο μη-ξεκούραστος ύπνος. Κι ενώ σίγουρα το στρες και οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό, μήπως θα μπορούσε να φταίει και κάτι άλλο;

Το στρώμα στο οποίο κοιμόμαστε ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την ποιότητα του ύπνου μας. Συνεπώς, αν παρατηρείτε μια κατάσταση μόνιμης κόπωσης μετά τον ύπνο, ίσως να φταίει το στρώμα σας. Πως θα ξέρετε όμως αν έχει έρθει η στιγμή να το αντικαταστήσετε; Παρακάτω θα αναλύσουμε κάποια σημάδια στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή, και τα οποία θα σας υποδείξουν ότι είναι πράγματι ώρα να επενδύσετε σε ένα καινούργιο, υψηλής ποιότητας στρώμα.

1. Έχει αλλάξει σημαντικά η εμφάνισή του
Αν καθώς στρώνετε το κρεβάτι σας βλέπετε σχισμές, τρύπες, εξογκώματα, βαθουλώματα ή λεκέδες που δεν αφαιρούνται στο στρώμα σας, τότε ίσως έχει έρθει η ώρα να εξετάσετε την αγορά ενός καινούργιου.

2. Είναι παλιό
Ενώ βέβαια τα υψηλής ποιότητας στρώματα μπορούν να σας προσφέρουν γλυκό και ξεκούραστο ύπνο για χρόνια, αν το δικό σας στρώμα έχει ξεπεράσει μια δεκαετία χρήσης και ταυτόχρονα παρατηρείτε κάποια από τα σημάδια που αναφέραμε παραπάνω, μάλλον σημαίνει ότι χρειάζεστε μια ανανέωση.

3. Έχετε χρόνια να ασχοληθείτε με την καθαριότητά του
Δεν είναι μυστικό ότι τα στρώματα – όπως και οι καναπέδες, οι πολυθρόνες, τα χαλιά, οι κουρτίνες κλπ. – ανά τα χρόνια συγκεντρώνουν ακάρεα. Μικροσκοπικούς οργανισμούς, δηλαδή, που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια και δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, αλλά μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες. Λόγω αυτού, τα στρώματα είναι απαραίτητο να καθαρίζονται τακτικά. Αν το έχετε αμελήσει για πολλά χρόνια, ένα ολοκαίνουργιο υψηλής ποιότητας στρώμα θα λύσει το πρόβλημα.

4. Τα υλικά του είναι ακατάλληλα
Αν ξαφνικά έχετε αναπτύξει αλλεργίες, ένας παράγοντας ευθύνης θα μπορούσε να είναι και το στρώμα σας, ή, πιο συγκεκριμένα, οι πρώτες ύλες από τις οποίες είναι κατασκευασμένο. Σε αυτή την περίπτωση, ειδικά αν είναι συνθετικό, ένα νέο στρώμα από φυσικά υλικά πιθανότατα θα οδηγούσε σε μεγάλη βελτίωση.

5. Δεν κοιμάστε καλά
Είναι ίσως το πιο απλό, αλλά και το πιο σημαντικό. Αν κάθε μέρα ξυπνάτε όντας ήδη κουρασμένοι ή έχοντας πόνους και πιασίματα στο σώμα, τότε σίγουρα το στρώμα σας δεν είναι πλέον σε θέση να σας παρέχει τον ποιοτικό ύπνο που χρειάζεστε.

Ανακαλύψτε σήμερα κιόλας υψηλής ποιότητας στρώματα από φυσικά υλικά στο SiEL, και κοιμηθείτε καλύτερα από ποτέ άλλοτε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *